Station Luik Guillemin by Calatrava

Geplaatst op

Station Luik Guillemin is ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava die ook bekend is van het Stadelhofen-station te Zürich, het station van Luzern, het station Lyon-Saint-Exupéry TGV, het intermodaal station Oriente in Lissabon en het PATH-station in New York. Het station is gemaakt van staal, glas, wit beton en Belgische blauwe hardsteen, en beschikt over een monumentale overkapping van 160 m lang en 35 m hoog. De datum van de oplevering was oorspronkelijk gepland voor april 2006. Uiteindelijk vond de feestelijke opening van het station plaats op vrijdag 18 september 2009. Voor fotografen is het een ultieme locatie om je uit te leven met het zoeken en vastleggen van mooie composities. Een van de foto’s heb ik ingezonden voor een internationale wedstrijd en is beloond met speciale vermelding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *