Namibië Botswana Zambia

Geplaatst op

In 2011 hebben wij een prachtige rondreis door deze 3 landen in zuidelijk Afrika gemaakt. Een Djoser junior groepsreis met 6 gezinnen met kinderen rond dezelfde leeftijd als die van ons. Met een tot bus omgebouwde 4×4 vrachtwagen zijn we gestart in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Na een overnachting op de Heja Game Lodge nabij Windhoek waar we voor het eerst kennis hebben gemaakt met het heerlijke eten en grote stukken vlees zijn we de volgende dag vertrokken richting Sesriem waar een tentenkamp is opgezet en in het laatste licht een mooie kloof is bezocht. De dag erna was het vroeg opstaan om de zonsopgang op Dune 45 mee te maken en daarna de Sossusvlei te bezoeken, een droog gevallen vallei met dode bomen. De dagen erna ging de reis via Solitaire naar Walvisbaai waar we op zee dolfinen en een walvishebben gespot. Via het Duits georienteerde plaatsje Swakupmund ging de reis naar het het Etosha National Park waar de Big Five hebben gespot. Daarna ging de reis via Rundu in het noorden van Namibië naar de Okovango delta in Botswana waar we hebben gevraen in kano’s en met kleine vliegtuigjes hebben gevlogen over de delta. Aansluitend is het andere grote National Park Chobe bezocht om nog meer wild te spotten. Als laatste hebben we de indrukwekkende Victoria watervallen bezocht. Dit was een prima afsluiter van deze mooie reis.

Eén antwoord op “Namibië Botswana Zambia”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *