Kwade Hoek

Geplaatst op

Kwade Hoek is een natuurgebied in de buurt van Goedereede en Ouddorp op het eiland Goeree-Overflakkee en kijkt uit op de Maasvlakte en het Haringvliet. Het is een paradijs voor vogel en wandelaars en daarom ook de uitgelezen mogelijkheid om de nieuwe Sony lens uit te proberen. Met goede vriend en vogelaar Erik zijn we vroeg vertrokken om zo de meeste vogels nog te kunnen zien en het mooie weer in de ochtend mee te pakken. Vanaf de parkeerplaats Kwade Hoek is het een korte wandeling naar het natuurgebied en vanaf het eerste uitkijkpunt heb je gelijk mooi uitzicht op de diverse poelen en natte graslanden. Verderop liggen de duinen en het strand die naadloos in elkaar overgaan. Er zijn dieverse strandopgangen, maar vanaf de parkeerplaats over het strand naar Starndcaf├ę de Zeester lopen voor een bak koffie is wel een fijne optie. Daar is ook de uitkijktoren die je een mooi uitzicht biedt over het gebied en het eiland. Voor de terugweg kan je dezelfde route nemen, maar je kan ook binnendoor via de Meinderwaal. Al met al een route van zo’n 9,5 km die zeer de moeite waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *