Kennismaking Studiofotografie

Ben je een beginnende fotograaf of heb je al meer ervaring, maar heb je nog nooit in een studio gefotografeerd, dan is onze kennismakingsavond studiofotografie misschien iets voor je.

In onze studio laten we je kennis maken met deze tak van de fotografie. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen voorbij:

 • camera instellingen
 • studio lichtbronnen
 • verschillende achtergronden
 • lichtmodelleurs (paraplu’s, softboxen, reflectieschermen, reflectors, gels, etc
 • licht meten met een lichtmeter
 • instellen van de witbalans met de grijskaart
 • RAW of JPEG

Tijdens de avond wordt je in de gelegenheid gesteld zelf foto’s te maken met de opgedane kennis. Je kan je medecursisten op de foto zetten of er is een model aanwezig. Op de aanwezige computers kan je deze foto’s bekijken en verder nabewerken. Je wordt begeleid door 2 ervaren fotografen die de kneepjes van het vak beheersen.groepsfoto

De studio beschikt over 2 werkplekken, waarvan 1 met een witte achtergrond en 1 met een zwarte achtergrond. Het maximum aantal cursisten is 6 personen, waardoor je maximale aandacht krijgt en in korte tijd veel kunt leren. Koffie of thee is inbegrepen. Beschik je niet over een eigen spiegelreflexcamera, dan zijn er een aantal ter beschikking.

De cursusavonden worden regelmatig gegeven op de woensdagavond in de studio te Rijswijk (ZH). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

De kennismakingscursus is voor iedereen geschikt die enige kennis heeft van fotograferen en inmiddels weet wat sluitertijd en diafragma inhouden.

Voor meer informatie betreffende cursusdata mail met info@jmsfotografie.nl of info@petermoerman.nl

2 Responses

 1. Wat een prachtige avond. Toen ik gevraagd werd of ik iets wilde leren over studiofotografie was ik direct enthousiast.
  Iets wat ik nog nooit had gedaan (op wat portretfoto’s na) maar wel altijd wilde. Nooit geacht dat er zoveel voor komt kijken.
  Achtergronden, flitsers, soft boxen, belichtingsmeter (ik dacht, die zit toch in camera tegenwoordig)
  Nu weet ik dat het niet zonder kan. Een allemaal handmatige instellingen, dus niks automaat.
  De avond zelf kennis maken met andere cursisten, de één bedreven in het vak. De ander een beginneling, zo voelde ik me ook na jarenlang plaatjes te hebben geschoten. Iedereen kreeg de ruimte om te oefenen, samen en toch om de beurt. Goede sfeer onderling. Mede cursisten bedankt.
  Heel veel informatie, en ja in het half duister leer je de camera beter kennen.
  Een geweldige cursus die voor herhaling vatbaar is. En ook een welgemeend dank je wel aan Hans en Peter voor de begeleiding. Ik zie uit naar het vervolg.

 2. Leuke en leerzame avond.
  Heb al redelijk wat ervaring met mijn spiegelreflex camera, maar nooit eerder in een studio gefotografeerd.
  Ervaren dat je met weinig middelen al leuke dingen kan bereiken.
  Daarnaast geeft bezig zijn met je hobby altijd energie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.