Watertoren Zoetermeer open monumentendag 2014

PCM201409138518 PCM201409138526 PCM201409138553Op de open monumentendag 2014 stond dit jaar eindelijk de Zoetermeerse watertoren weer op het programma. De Zoetermeerse ondernemer Henk Willem van Dorp was de hele dag persoonlijk aanwezig om de bezoekers rond te leiden door “zijn” watertoren. De ondernemer heeft de watertoren overgenomen van de gemeente Zoetermeer om deze te verbouwen tot een kantoor. Voordat de bezoekers de toren weer konden betreden is er 250 kg duivenpoep van de vloeren, trappen en wanden geschept en is de toren van binnen schoon gespoten. Al voor 10 uur kwamen de eerste bezoekers binnen wandelen om de toren van binnen te bekijken en de klim naar boven te wagen via de wenteltrap. Uiteindelijk zijn er ruim 500 bezoekers geweest en moesten om 17.00 (een uur na sluitingstijd) de laatsten nog teleurgesteld worden omdat ze niet meer naar binnen mochten. Al met al een geslaagde dag. Zelf heb ik de toren van binnen bekeken, maar dan met een technische blik vanwege de toekomstige verbouwing. Bijgaand de foto’s van de binnen- en buitenkant.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.