Bergpanorama’s

PCM201407145850-bewerkt PCM201407156147-bewerktTijdens het wandelen in de bergen heb je vaak weidse uitzichten. Als je deze probeert vast te leggen met 1 enkele foto, geeft dit vaak niet het gewenste resultaat. Wat je met eigen ogen gezien hebt, zie je niet terug op de foto. Al een aantal jaren probeer ik dit te ondervangen door het maken van panorama’s. Hiervoor neem ik een groot aantal overlappende foto’s, soms wel 10 tot 20,om een beeldhoek van 180 graden of meer vast te leggen. De foto’s neem ik in portretstand en uit de hand. Belangrijk is het om daarbij op te letten dat de horizon op dezelfde positie in de foto’s blijft. Ook is het van belang om de belichting constant te houden, dus bij voorkeur op de manuele stand fotograferen. In bijvoorbeeld fotoshop kunnen de foto’s naadloos worden samengevoegd. Bijgaand de panorama’s die ik deze vakantie in Zwitserland, Italië en Frankrijk heb gemaakt. Wil je er meer over weten stuur dan even een berichtje.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.