Time Lapse

_DSC2756De foto hiernaast levert niet echt een spectaculair beeld op. Maar het is de basis voor een nieuwe techniek die ik dit weekend heb uitgeprobeerd, namelijk time lapse fotografie. Hierbij maak je een filmpje van een serie foto’s  van hetzelfde onderwerp die met een bepaalde tussenpoze zijn gemaakt. In dit geval heb ik de eerste helft van het filmpje met 30 seconden interval gewerkt en de 2de helft met 10 seconden interval. Dit laatste geeft al een rustiger beeld. De foto’s worden afgespeeld met 25 beelden per seconde. De foto’s zijn samengesteld met het programma LRtimelapse en in Lightroom geëxporteerd naar een mp4 filmpje. Het is een eerste poging en er kan nog veel verbeterd worden. Nu ik de techniek beheers kan ik dit gaan verfijnen en op zoek naar leuke onderwerpen. Je gaat dit nog vaker van me terugzien, want het is wel erg leuk om te doen. Hieronder het filmpje genomen vanuit het dakraam. Tussen het eerste en laatste beeld zit 2 uur 🙂

 

4 Responses

 1. Gaaf die timelapse. Een soort van Planet Earth! Ben zelf ook bezig met Time-lapse maken.
  Trouwens je maakt erg gave foto’s! Complimenten!

  Groet,

  Stanley

 2. Hoi Peter, goed begin voor de time laps. Hoe heb je de beweging van je camera erin gekregen? Heb je een rig gebouwd? of door handmatig inzoomen?. Het laatste deel is minder schokkerig, waarschijnlijk lagere snelheid en meer foto’s per seconde?

  Groet Theo

  1. Theo,

   De beweging in het beeld is softwarematig aangebracht door een raam van ongeveer 80% van het beeld van bijv. rechtsboven naar linksonder te laten verschuiven. Het laatste deel is veel rustiger omdat ik daar beelden met een kortere tussenpose heb gebruikt.

   gr.

   Peter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.