Doel (B)

_DSC2926 _DSC2953Het dorpje Doel ligt aan de Schelde bij de havens van Antwerpen. Dit dorpje staat al meer dan 20 jaar op de nominatie om geheel gesloopt te worden voor uitbreiding van de havens van Antwerpen. Door o.a. de economische crisis, protesten, etc. is dit tot op heden maar ten dele uitgevoerd. Het dorpje is heden ten dage voor het grootste gedeelte verlaten en is bijna volledig dichtgetimmerd. Momenteel wonen er nog 25 mensen waarvan slechts 5 oorspronkelijke bewoners. De rest bestaat uit krakerstuig zoals een local me fijntjes liet weten. Het dorp is de afgelopen jaren door diverse pluimage bewoont geweest, waaronder ook veel (grafiti) kunstenaars. Dit zie je in het hele dorp terug. Voor urban fotografen was dit jaren geleden een prachtige locatie om te verkennen. Momenteel is alles echter grondig dichtgetimmerd, waardoor de huizen niet meer te betreden zijn. Er komen nu veel dagjesmensen om het dorp te bekijken. De lokale kroeg is nog steeds open en druk bezocht. In bijgaande serie krijg je een indruk van de huidige staat van het dorp. Ik heb d.m.v. de nabewerking het sfeertje getracht te versterken. Laat maar horen wat je er van vindt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.