Van Gogh museum

_DSC2278 _DSC2281Van Vincent van Gogh en zijn tijd- en stijlgenoten hangen de schilderijen in het fraaie gebouw van het Van Gogh museum in Amsterdam. Ik ben niet echt een liefhebber van deze schilderstijl, maar wilde het toch een keer in het echt zien. Het museum is gehuisvest in een gebouw met een moderne architectuur met veel vlakken en rechte hoeken. Gerrit Rietveld heeft het in eerste instantie ontworpen maar heeft het helaas niet af kunnen zien. De zalen zijn gesitueerd rondom het centrale atrium met trap en liften. Ook in het echt kunnen de schilderijen me niet bekoren. Ondanks dat er momenteel een hele tentoonstelling geweid is aan de technische kant van het schilderen door van Gogh komen veel schilderijen kinderlijk over. Maar ik ben dan ook geen kunstkenner. Bijgaand de foto’s van het gebouw en de inhoud.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.