Stedelijk Museum Amsterdam

_DSC2355 _DSC2388_DSC2260Het Stedelijk museum Amsterdam is 9 jaar gesloten geweest voor een grondige verbouwing. Nu het weer geopend is, was dat een mooie aanleiding om er te gaan kijken. De nieuwe entreehal heeft vanaf een afstandje gezien de vorm van een badkuip, en zo wordt hij in de volksmond ook genoemd. Benthem Crouwel Architects heeft hiermee een verbinding tussen de buitenwereld en het oude gebouw geschapen. Eenmaal binnen wordt je betoverd door het fantastisch gerenoveerde oude gebouw. De traphal is zeer apart verlicht en geeft toegang tot de bovenzalen. In de zalen is door artistiek directeur Ann Goldstein een verzameling moderne kunst ten toon gesteld die ik zeer kan waarderen. In bijgaande fotoreeks heb ik mijn fotografische visie gegeven van zowel het gebouw als de collectie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.