Panorama’s Vorarlberg Oostenrijk in Z/W

_DSC0877-bewerkt_DSC9816-bewerktHet kanton Vorarlberg in het westen van Oostenrijk is een mooi gebied met hoge bergen, fraaie dalen en (stuw)meren. In bijgaande diapresentatie heb ik een 20-tal panorama’s geplaatst van dit gebied. De foto’s zijn genomen tijdens wandelingen in de bergen rond het Klostertal, Brandnertal en de Montafon. De panorama’s zijn samengesteld uit meerdere beelden, variërend van 4 tot wel 15 beelden. De foto’s zijn uit de hand genomen omdat ik het sjouwen van een statief onhandig vond. De foto’s zijn in Photoshop samengevoegd en in Lightroom verder bewerkt qua belichting, heldergheid, scherpte, ruis etc. Ook de zwart/wit omzetting is in Lightroom uitgevoerd. Als extra heb ik in deze serie het blauw donkerder gemaakt, waardoor er een mooie donkere lucht ontstaat en er meer contrast en detail in de overige delen komt. De foto’s kan je hier bekijken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.