Dag van de architectuur

_DSC7040 _DSC7079Hoewel enigzins in het water gevallen hebben we toch nog 2 gebouwen kunnen bezoeken tijdens de dag van de architectuur. Het gebouw “de Tempel” in de Prins Hendrikstraat heeft door de jaren heen diverse bestemmingen gehad. Van disco tot kantoor en van alles daartusse. Momenteel huurt de archeologische dienst het gebouw en is het van top tot teen gerenoveerd. Het pand heeft een enrgielabel A gekregen door het aanbrengen van een energiezuinige installatie¬† die het karakter van het pand zo min mogelijk aantast. Het pand is voorzien van vloer- en wandverwarming i.c.m. een warmte/koude bron met warmtepomp. Door het toepaasen van hele dunne slangen, zijn de wanden nauwelijks dikker geworden en zijn alle kozijndetails behouden. Ideaal voor renovatie dus. De andere locatie die we bezocht hebben is het tweede kamer gebouw. Hier heeft de rachitect zijnbest gedaan om oud en nieuw te laten samensmelten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.