Buytenpark Zoetermeer 6 april 2013

_DSC0926-bewerktDeze foto is voor de meeste Zoetermeerders een bekend plaatje. Toch is het geen normale foto maar een HDR opname. De foto is uit de hand gemaakt om ca. 20.00 uur. De zon was al bijna onder aan het gaan. Door het combineren van meerdere belichtingen is het een redelijk normaal belichte foto geworden. HDR kan je ook toepassen bij tegenlichtopnames om de schaduwen toch goed te belichten. Door het combineren van bijvoorbeeld 5 opnames waarvan 1 goed belicht,2 onder- en 2 overbelicht kan je het dynamisch bereik van je foto vergroten. Bijgaand wat resultaten, de één wat realistischer uitgewerkt dan de ander. Ook zitten er nog wat normale foto’s tussen voor de referentie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.