Europoort 2012

In het kader van de foto opdracht “new topographics” ben ik gisteren met medefotograaf Ton Hermans naar de Europoort gereden. Dit was geen straf, gezien het fraaie weer. New Topographics was de naam van een spraakmakende tentoonstelling in New York in 1975. Tot 1975 overheerste de ‘romantische’ landschapsfotografie. ‘New Topographics’ stelde die invalshoek ter discussie. ‘New Topographics’ is van grote invloed geweest op de ontwikkeling van de fotografie. Formeel geen stroming, maar wel daartoe verworden. Aan ons nu de opdracht om in dit kader een serie van 3 foto’s aan te leveren die passen in het plaatje van de ‘New Topographics’. We bezoeken diverse locaties en maken de nodige foto’s, ook die niet bij het onderwerp van de opdracht passen. We sluiten de ochtend af met een welverdiende capucino en een lekker broodje. Bijgaand een selectie van een aantal foto’s van deze ochtend.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.